Lymfbehandling /Fasciabehandling

De gröna linjerna på bilden är lymfan

Observera att fasciabehandlingen även behandlar lymfan. Om du är intresserad av lymfbehandling så bokar du en fasciabehandling.

Lymfans uppgift är att  reglera blodtryck,transportera bort vätska,bekämpa infektioner, forsla bort  slaggprodukter, döda eller främmande celler,överbliven näring,proteiner, mjölksyra och bakterier och att larma immunförsvaret. Ett friskt lymfsystem med ett bra flöde är viktigt för att vi ska må bra. 

Lymfmassage görs med lätta stykningar. Djupvågsmaskinen löser stoppen så att dessa kan lösas upp och forslas bort. Manuellt lymfdränage är en lugn och mjuk behandlingsmetod där man jobbar med andning, hud och bindväv. Med hjälp av djupandning lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning stimuleras lymfsystemet att transportera överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen.

 När du har stopp i din lymfa behandlar vi även fascian. Detta beror på att fascian innehåller och transporterar lymfa.

 

 

När ska du gå på lymfmassage?

När du har ett trögt lymfsystem, ödem och stockningar orsakas bland annat av stress, operationer, borttagning av lymfkörtlar i samband med cancerbehandling, gamla skador (ärrvävnad), inaktivitet, hormonella obalanser, kost eller mediciner som kroppen inte hinner rensa ut. Det kan även vara medfött.

 

När du kommer på ditt första besök

Vid första besöket kommer du att få lära dig SLD- SjälvLymfDränage. Det är viktigt att du själv hjälper till hemma med detta då vi snabbare kan få ett bra resultat. Du får också en del tips som kan vara en god hjälp för att uppnå ett mer långvarigt resultat.

Jag gör en snabb undersökning och sedan börjar vi behandlingen. 

Det är bra att veta att det krävs minst tre täta besök. Samtliga behandlingar bör ske inom en 6 veckors period. För att få en tid bör du därför boka in tre behandlingar samtidigt då tiderna försvinner snabbt. Resultaten är alltid varierande beroende på din problematik.

Du bör INTE boka en behandling om du har feber, rosfeber eller en akut inflammation